УЕФА денеска ги одреди судиите за претстојното Европското фудбалско првенство во Германија кое започнува за помалку од два месеци.

На листата на УЕФА се најдоа 16 европски судии, како и аргентински судиски тим предводен одАргентинецот Факундо Тељо.

Делегирани судии за Европското фудбалско првенство во Германија:

Артур Соареш Диас (Португалија)

Хесус Гил Манцано (Шпанија)

Марко Гуида (Италија)

Иштван Ковач (Романија)

Иван Крузлиак (Словачка)

Франсоа Летексиер (Франција)

Дени Макели (Холандија)

Шимон Марчинијак (Полска)

Халил Умут Мелер (Турција)

Глен Ниберг (Шведска)

Мајкл Оливер (Англија)

Даниеле Орсато (Италија)

Сандро Шерер (Швајцарија)

Даниел Зиберт (Германија)

Ентони Тејлор (Англија)

Клемент Турпен (Франција)

Славко Винчиќ (Словенија)

Феликс Цвајер (Германија)

Факундо Тељо (Аргентина).Автор: Администратор
Објавено на: 24/04/2024 04:24