Една од подобрите пози при сексуалниот однос со Вашиот партнер/ка е кога таа е врз вас. Оваа популарно наречена поза – каубојка многу од жените ја избегнуваат поради срамежливоста која ја чуствуваат како и поради тоа што се плашат да ја превземат иницијативата и да ја водат играта.

Но ова поза има свои предности. Еве и зошто:

1. Добар поглед

Позата секси каубојка ви овозможува дупло уживање со погледот, односно и вие на него и тој на вас. Има ли нешто подобро од тоа?

2. Грчеви во нозете

Преку оваа поза шансите да имате грчеви во нозете се сведени на минимум.

3. Стимулација на клиторисот

Во оваа поза, партнерот може лесно да ве возбуди дополнително преку стимулирање на клиторисот, а тоа за него е лесно и едноставно за изведување.

4. Контрола

Целосната контрола, интезитетот на сексуалниот однос како и брзината ќе биде на вас. Токму вие ќе го диктирате уживањето.

5. Одлична вежба за стомакот и половината

Преку оваа поза, дополнително правите вежби кои се корисни за вашето односно а најмногу за вашиот стомак.

Доколку сепак на крајот се уморите, секогаш постои опција да вашиот партнер ја превземе контролата и со негова помош да продолжите понатаму во истата поза.Автор: Администратор
Објавено на: 07/02/2017 14:22