Од денеска започнува мониторингот за птичји грип на Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) преку земање крв од домашна живи и диви птици.

Последен случај на птичји грип во Македонија е забележан во февруари 2017 година, а од 2 ноември годинава воведена е забрана за увоз на производи од живина од регионот на Добрич, Бугарија, каде што бил констатиран грипот. Од 8 ноември, забраната беше проширена и за регионите на Кливен и Хасково.Автор: Администратор
Објавено на: 16/11/2017 02:07