Девет лица се полесно повредени во 18 сообраќајни несреќи евидентирани на подрачјето на СВР Скопје во изминатото деноноќие. Од сообраќајките десет биле со причинета материјална штета.

Сообраќајната полиција санкционирала 51 возач за пречекорување на пропишаната брзина, исклучени се 16 возачи од сообраќај, од кои 11 пред да се стекнат со право на управување моторно возило, тројца биле под дејство на алкохол, а двајца биле возачи почетници. Од сообраќај биле исклучени и 12 нерегистрирани возила.

Изречени се 129 мерки за непрописно паркирање, а „пајакот“ кренал 54 возила.Автор: Администратор
Објавено на: 08/08/2018 11:02