Забраната за движење во текот на изминатото деноноќие во целата држава не ја почитувале 28 лица, а приведено е 21 лице. За останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки, соопшти МВР.

Во изминатото деноноќие на 65 лица им се издадени решенија за изолација, а 18 лица потпишале изјави за самоизолација.

Полицијата при контроли на лица во изолација и самоизолација не евидентирала лица кои не ги почитувале овие мерки.Автор: Администратор
Објавено на: 29/04/2020 12:00