Припадниците на српската сообраќајна полиција околу 12:30 часот на автопатот Ниш-Белград кај Велика Плана, запреле возач на возраст од 32 години, кој возел со 252,8 килопметри на час, на делот од автопатот каде што е дозволена брзина од 130 километри.

Според соопштението на Министерството за внатрешни работи, возачот на Ауди А8, кој е државјанин на Северна Македонија, е исклучен од сообраќајот и против него ќе биде поднесена прекршочна пријава за насилничко возење.Автор: Администратор
Објавено на: 27/09/2021 01:56