Од 32.163 лица во Кавадарци, кои имаат право на глас, до девет часот изгласале 1.348 или 4.2 проценти, за МИА рече Емилија Петровска, претседател на Општинската изборна комисија.

Во Кавадарци се гласа на 59 избирачки места.

Кавадарчани на овие локални избори бираат меѓу двајца кандидати за градоначалник, како и 13 советнички листи.Автор: Администратор
Објавено на: 17/10/2021 12:02