Српскиот претседател Александар Вучиќ изјави дека ќе оди во Тирана на Самитот на ЕУ посветен на Западен Балкан, јави дописникот на МИА од Белград.

-РАЗГОВАРАВ СО ПРИЈАТЕЛИ, ПРЕТСЕДАТЕЛИ НА НЕКОЛКУ ЗЕМЈИ И ПРЕМИЕРИ. НЕ Е ВО ПРАШАЊЕ МОЈАТА СУЕТА, ЈАС НЕМАМ ПРОБЛЕМ… МОРА ДА РАЗБЕРЕТЕ ДЕКА ДЕСЕТ И ПОЛ ГОДИНИ СЕ ТРУДАМ, СЕКОЈ ДЕН, ДА НЕ ИСКАЖАМ НИШТО ЕМОТИВНО. ПОНЕКОГАШ ЕМОЦИИТЕ ЕДНОСТАВНО ТЕ ОБЗЕМААТ И НЕ ЗНАЕШ КАКО ДА РЕАГИРАШ И ШТО ДА ПРАВИШ…. ТОА Е ТАКА КОГА НЕКОЈ СО МЕСЕЦИ САМО ТИ СОЗДАВА КРИЗИ, А ТИЕ КРИЗИ СЕ НЕШТО ЗА КОЕ МЕДИУМИТЕ САМО ИЗВЕСТУВААТ И ЈАС МОРАМ ДА ЖИВЕАМ СО ТОА. ЕДНОСТАВНО ТИ СЕ СЛУЧУВА, ЈАС СУМ ЖИВ ЧОВЕК, ЕМОТИВНО ДА РЕАГИРАШ. ДА ПОВТОРАМ УШТЕ ЕДНАШ – НЕ СУМ НИ БУДАЛА, НИ ПИЈАН, НИ ЛУД, ИАКО НА МНОГУМИНА ТАКА ИМ ИЗГЛЕДА. ЗА МЕНЕ Е ВАЖНО ДА СЕ ШТО КАЖАВ Е ВИСТИНА, ИЗЈАВИ ВУЧИЌ.

На прашањето дали ќе оди во Тирана, Вучиќ рече дека на Самитот на ЕУ – Западен Балкан ќе се донесат некои добри одлуки за Србија.

-НАШИОТ ЗАКЛУЧОК Е ДА НЕ СУМ СИГУРЕН ДЕКА ЌЕ ИМА НЕКАКВА КОРИСТ ОД МОЕТО ОДЕЊЕ ВО ТИРАНА, НО СИГУРНО ДА ЌЕ ИМА МНОГУ ШТЕТА АКО НЕ ОДАМ. МОЖЕБИ БИ ПОКАЖАЛ ДЕКА МОЈАТА СУЕТА Е ПОСИЛНА И ПОГОЛЕМА, НО СЕКАКО ДЕКА БИ БИЛА ГОЛЕМА ШТЕТА ЗА ДРЖАВАТА, ВО ПОГЛЕД НА ПРИВЛЕКУВАЊЕ НА ИНВЕСТИЦИИ И СЕ ОСТАНАТО. ВАКА, БЕЗ РАЗЛИКА ШТО ТЕМАТА Е ЗАПАДЕН БАЛКАН.Автор: Администратор
Објавено на: 06/12/2022 04:16