Сплитскиот градоначалник Ивица Пуљак најави дена идната година ќе почнат реконструкциски работи на легендарниот стадион „Пољуд“ за што ќе бидат инвестирани 40 милиони евра.

Финансиската конструкција ќе ја обезбедат Градот Сплит и хрватската држава.

Пуљак најави дека реконструкцијата на стадионот треба да да почне во вториот квартал на 2024 година.

„Пољуд“ во моментов има 34.000 седишта, што е за речиси 20.000 помалку од капацитетот со кој располагаше на отворањето во 1979 година.Автор: Администратор
Објавено на: 03/06/2023 16:11