Поранешниот претседател на САД Доналд Трамп, најверојатен претседателски кандидат од републиканците, на саем за спортска облека во Филаделфија промовираше своја марка на патики.

Со висок врв и позлатени патиките се продаваат по цена од 399 долари.

Настанот се случи ден по одлуката на Врховниот суд на Њујорк да побара од Трамп исплата од околу 350 милиони долари парична казна поради тоа што неговите компании правеле децениски махинации со декларацијата на вредноста на неговиот имот. Ова е една од неколку мултимилионски парични казни што тој треба да ги исплати.

-Сакав да го направам ова уште одамна. Мислам дека ќе бидат голем успех, изјави Трамп држејќи во раце пар од своите патики.

Обувките не се првиот производ што поранешиот претседател ги нуди на своите поддржувачи.

Во САД, дел од кампањата на претседателските кандидати обично е наменет и за прoдажба на промотивна производи, најчесто мајци или капи.

Покрај познатите капи со натписот „Да ја направиме Америка повторно голема“, кампањата на Трамп продава многу повеќе стоки. Така на пример неговите поддржувачи можат да избираат разни маици со неговиот лик, како и вотка, кошули, колонска вода, вратоврски, па дури и мебел, што сите се продаваат под марката Трамп и можат да се купат онлајн.

На веб-страницата за продажба на патиките што е целосно посветена само на овој производ, се вели дека линијата на обувките е „супер ограничена“ и дека се продаваат само 1.000 примероци.Автор: Администратор
Објавено на: 20/02/2024 04:35