Министерството за образование и наука известува за можноста за добивање стипендија за студирање и професионално усовршување на високообразовните установи во Република Хрватска за академската 2024/2025 година.

Подетални информации за критериумите и условите за остварување на правото на стипендија се достапни на линковите: https://ampeu.hr/files/Call_for_Applications_Croatia_2024_2025.pdf и https://en.ampeu.hr/open-calls/scholarships-of-the-republic-of-croatia-call-for-applications-for-the-academic-year-2024-2025

Крајниот рок за доставување на апликациите е 20 март 2024 година (хартиена верзија) во архивата на Министерството за образование и наука на Република Северна Македонија, ул. „Св. Кирил и Методиј“ бр. 54, 1000 Скопје.

-Покрај ова, потребно е апликацијата со сите барани документи да се испрати на е-адресите: scholarships@mon.gov.mk, laura.cana@mon.gov.mk и aleksandar.tutnovski@mon.gov.mk

За дополнителни информации и прашања заинтересираните може да се обратат на мејлот: bilaterala@ampeu.hrАвтор: Администратор
Објавено на: 21/02/2024 22:32