Дополнителниот заменик министер за земјоделство, шумарство и водостопанство Цветан Трипуновски преку facebook објава извести за катастрофалните политики на СДСМ во делот на овоштарството.

Трипуновски направи споредба помеѓу 2016 и 2023 година за количините на извезено јаболко и годишните девизни приливи по тој основ. Бројките се катастрофални и се само дополнителен доказ за негрижата на СДСМ за македонските земјоделци.

Во прилог ви ја пренесуваме целосната facebook објава на Трипуновски:

Јаболкото е најизвезуваното овошје од Македонија од кое се остварува годишен девизен прилив од над 20 милиони евра Но, со СДС на власт денес имаме: 16,5 милиони килограми помалку извезени количини во 2023 во споредба со 2016 (Извор: ДЗС) 7,6 милиони евра помал девизен прилив во 2023 споредено со 2016 (Извор: ДЗСАвтор: Администратор
Објавено на: 03/04/2024 00:24