Претставници на националниот парк Мљет соопштија дека добиле повеќе пријави дека во каналот Мљет меѓу Полач и Трстеник е виден кит.

Тие изјавија дека немаат повеќе информации за китот, ниту пак знаат за каков вид се работи.

Заедно со објавената фотографија, Националниот парк Мљет упати апел до локалното население и туристите доколку го видат китот, да не му приоѓаат со чамциАвтор: Администратор
Објавено на: 11/06/2024 03:16