Многу често на социјалните медиуми а и на youtube можеме да видиме препеани песни, односно песни од македонски автори прилагодени на бугарски јазик нивни потреби...

Ама дека ќе отидат до таа мера, песната „Една мисла имаме“ да ја препеат на бугарски јазик за да кажат дека се чеда на Аспарух и дека на Бугарија и фалат осум дела за да биде цела неможевме ни да замислиме...

И што би рекле дечките од оff.net.mk - Се молат Северњаците да покажат малку европско понашање и да ја прифатат оваа верзија како своја.Автор: Администратор
Објавено на: 13/09/2018 21:24