За најстариот американски ансамбл „Tamburitzans“, македонската публика слушна откако дел од неговите членови ја испеаја „Ој, Јано Јано“.

Но, таа песна не е единствената македонска песна кои тие ја знаат.

На вечера во ресторан во Санкт Петербург, Флорида, во чест на неговиот сопственик ја испеаја и „Земјо македонска“.Автор: Администратор
Објавено на: 06/04/2019 03:02