Властите во Кина објавија за 327 нови случаи на заразени со новиот коронавирус во изминатите 24 часа, како и за 44 лица починати. Така, вкупниот број заразени лица достигна 78.824 и починати – 2.788 лица, соопшти денеска Државниот комитет за здравство на Кина.

Новите случаи во Кина се 100 помалку од претходниот ден.

Според властите, 36.117 лица биле целосно опоравени и пуштени од болница додека 39.919 лица остануваат во болниците. Состојбата на 7952 од нив е исклучително тешка.

Прв случај на заразен со Ковид-19 е регистриран во Белорусија и на Нов Зеланд.

За прв случај соопштија и властите во Литванија.

Германија го затвора времено Амбасадата во Јужна Кореја каде се регистрирани над 2.200 заразени со новиот коронавирус.

Нигериските власти денеска соопштија за потврден случај на заболен од новиот коронавирус, прв во субсахарска Африка.Автор: Администратор
Објавено на: 28/02/2020 09:52