Македонската кошаркарска репрезентација се искачи едно место погоре и се наоѓа на 29. позиција на најновата европска ранг-листа што денеска ја објави Меѓународната кошаркарска асоцијација (ФИБА).

На светската ранг – листа, македонските кошаркари се на 52 место со 211.7 бодови.

Селекцијата на САД со 781.8 рејтинг бодови остана на водечкото место во поредокот на ФИБА, пред Шпанија (721.3), Австралија (667), Аргентина (662.4) и Србија (662).Автор: Администратор
Објавено на: 02/03/2021 21:09