Македонската кошаркарска репрезентација од осмиот „шешир“ заедно со селекциите на Шведска, Португалија и Словачка го чека утрешното извлекување на групите за квалификациите за Светското првенство 2023.

Состав на другите „шешири“:

1: Шпанија, Француска, Словенија, Србија 2: Италија, Литванија, Грција, Германија 3: Чешка, Полска, Русија, Турција 4: Црна Гора, Летонија, Украина, Хрватска 5: Финска, Грузија, Белгија, Унгарија 6: В.Британија, Израел, БиХ, Холандија 7: Исланд, Естонија, Бугарија, Белорусија.

Рангирањето на селекциите е извршено според нивниот пласман на ФИБА листата

Жрепката ќе се одржи утре од 12 часот во „Куќата на кошарката Патрик Бауман“ во Мие.Автор: Администратор
Објавено на: 31/08/2021 00:39